Meer bewegen zonder te sporten: 8 tips

Bewegen is gezond, dat is niets nieuw natuurlijk. Maar als je aan die ene groepsles of workout terug denkt, krijg je meteen de kriebels. Gelukkig kan beweging enorm veel verschillende vormen aannemen, en hoef je niet into krachttraining of HIIT te zijn om aan je gezondheid te werken. Met deze 8 tips kom je aan voldoende beweging, zonder uren in de sportschool door te brengen.

Gebruik zoveel mogelijk je fiets om je te verplaatsen

Start met kleine afstanden en bouw stilletjes op. Probeer er een gewoonte van te maken telkens eerst naar je fiets te grijpen, en pas als het echt niet past, in bv. je planning, je auto te nemen.

Speel of ga wandelen met je huisdier

Als je geen huisdier hebt, is dit ineens een goed excuus om er een te nemen. Op voorwaarde dat je er goed voor kan zorgen natuurlijk, en een dier heeft ook beweging nodig.

Dans

Zet je favoriete muziek wat luider en leef je uit. Dit kan met je partner, met een vriendin of in je eentje. Lekker rondspringen = beweging, maar ook = goed humeur.

Ga tuinieren

Je staat ervan versteld hoeveel je beweegt als je in de tuin bezig bent: grasmaaien, het terras kuisen, bloemen planten, struiken snoeien…

Investeer in een standing desk

We zitten meer dan ooit, en de grote boosdoener daarbij is onze bureau. Door over te schakelen op een standing desk kan je wat vaker je benen strekken.

Was je auto

Je auto wassen = een workout. Dus ga eens een keertje niet langs de carwash en was je auto zelf. Het is bovendien ook nog eens een manier om een frisse neus te halen en van de buitenlucht te genieten.

Las wandelpauzes in

Probeer telkens als je een pauze neemt, op zijn minst even recht te staan. En als je een langere pauze neemt, is het een goed idee om er even een wandelpauze van te maken. Daarna kan je met een fris hoofd (letterlijk en figuurlijk) weer starten met je werk.

Stretch

Even lekker alles stretchen, houdt niet alleen je lijf soepel maar is ook een ideale manier om je gedachten even tot rust te laten komen.