Low budget materiaal voor home workouts

Veel mensen hebben de afgelopen jaren het plezier en gemak van thuis trainen ontdekt. Hieronder kan je budgetvriendelijk materiaal terugvinden dat je kan gebruiken om je home workouts wat extra spice te geven.

Een stoel

Een stevige chair workout: zalig! Iedereen heeft wel een stoel in huis staan, toch? Met een stoel kan je oneindig veel oefeningen uitdagender maken, maar het kan ook dienen als een hulpmiddel om bepaalde oefeningen aan te passen aan jouw niveau.

Een paar sokken en een gladde ondergrond

Doe een paar fluffy sokken aan en get ready to slideee. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een gladde ondergrond om op te glijden. Geloof ons, zo’n slider workout is niet om mee te lachen.

Je kan ook keukenhanddoeken gebruiken of stukken karton als je een vloermat hebt.

Een paar dumbbells of waterflessen

Een paar lichte gewichtjes kan je vinden op bol.com of bij Decathlon. Als je het echt low budget wil houden kan je ook waterflessen of blikken gebruiken ter vervanging van dumbbells.

Resistance bands

Zowel met korte, ook wel ‘booty bands’ genoemd, als lange resistance bands kan je je spieren extra uitdagen. Als je aan de slag wil met booty bands, raad ik wel aan op zoek te gaan naar de stoffen variant. Deze zijn steviger, rollen minder snel op en zitten aangenamer. De rubberen bands kan je dan weer goed gebruiken bij upper body oefeningen.

Een springtouw

Wil je graag je hartslag verhogen? Een springtouw is voor mij een echte musthave als het aankomt op fitnessmateriaal. Touwtjespringen is een effectieve manier om je snelheid, maar ook je conditie en coördinatie te verbeteren.

Al dit materiaal is bovendien klein en daardoor makkelijk op te bergen. Het hoeft dus niet je hele living in beslag te nemen!