7 dingen om op te letten als je sport in warm weer

Tijdens de zomermaanden of als je op vakantie bent in het buitenland kunnen de temperaturen flink oplopen. Hou rekening met de volgende 7 punten als je er voor kiest om in warm weer te sporten ☀️

1. Drink voldoende water:

zeker voor en na je training, maar drink algemeen meer water dan je gewend bent doorheen heel de dag.

2. Ga voor een ochtend- of avondsessie:

en vermijd de middag wanneer de temperaturen het hoogst zijn.

3. Sport in de schaduw:

zeker als je buiten traint. Kies ook voor bosgrond of gras, dit is een stuk frisser dan bijvoorbeeld beton.

4. Draag functionele kledij:

kleren die ademen en zweet verdampen. Ga zoveel mogelijk voor lichte kleuren.

4. Bescherm jezelf tegen de zon:

draag altijd zonnecrème. Een tip hierbij is om niet te veel zonnecrème vlak boven je ogen te smeren. Door te zweten loopt de crème in je ogen wat voor irritatie kan zorgen. Draag eventueel ook een lichtgekleurd petje om je gezicht te beschermen.

5. Pas de intensiteit aan:

bij warm weer is je hartslag hoger. Hou hier rekening mee. Het is volkomen normaal dat je niet dezelfde prestaties kan neerzetten op een warme dag, dan wanneer het een stuk koeler is.

6. Luister naar je lichaam:

wees waakzaam voor hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Dit zijn signalen van je lichaam dat je beter wat rustiger aan doet. Weet ook dat het helemaal oké is om even niet te sporten als het warm weer is. Ieder lichaam reageert anders op hoge temperaturen, dus push jezelf niet als je je er niet goed bij voelt.

7. En vooral:

zie dat je ervan blijft genieten! Sporten hoort leuk te zijn, en constant het gevoel hebben dat je gaat flauwvallen is niet bepaald plezant. Dus take it easy & listen to your body!